Microsoft Windows 10

Windows 10 blev i sidste måned tilgængelig for både virksomheder og forbrugere, og siden offentliggørelsen har der været meget hype om pris, men ikke så meget omkring hvad produktet faktisk indeholder af ny funktionalitet. Vi lister her nogle af de ting du bør fokusere på inden du går i gang med at implementere Windows 10 i virksomheden.

Microsoft Edge

Microsoft Edge er den nye standard browser i Windows 10 og erstatter Internet Explorer. Internet Explorer 11 er dog stadig inkluderet og supporteret i Windows 10, da Edge ikke understøtter ActiveX og Silverlight. Så hvis man har brug dette, så bør Edge ikke vælges som standard i virksomheden.

Web Note er en ny funktionalitet, som Microsoft har tilføjet til Edge. En smart og for nogle savnet feature, der muliggør at du kan skrive noter, markere tekst og billeder, direkte på websiden og gemme disse i f.eks. OneNote til senere brug.

Reading view – Dem som har brugt Safari browseren på enten iPhone eller iPad kender Reading View og muligheden for at gemme websider til læsning senere i Reading List. Denne funktionalitet har Microsoft nu også gjort tilgængelig i Edge browseren.

Cortana er Microsofts pendant til Apples Siri, som er et talende orakel som baseret på stemme, tekstinput og brugerens geografiske placering, kan komme med forslag til alt lige fra restauranter, shopping, vejvisning og wiki-opslag. Cortana er integreret med Edge som vil stille yderligere oplysninger til rådighed, når tekst markeres på en webside.

Device Guard

Device Guard giver mulighed for at kun applikationer, som er godkendt af virksomheden kan afvikles på virksomhedens Windows computere. Dette sker igennem sikker opstart af Windows via UEFI, en Hyper-V skal, der isolerer kritiske Windows processer og at alle applikationer skal være signeret med et godkendt certifikat. Signeringen kan ske via følgende:

  • Alle applikationer, der hentes via Microsoft Store er signeret og godkendt
  • Virksomheden benytter sit eget certifikat til at signere applikationerne
  • Virksomheden benytter et certifikat fra en af Microsoft godkendt udbyder
  • Microsoft Web-service, der lanceres senere på året.

En stærk feature der højner sikkerheden, men stiller også store krav til håndteringen af virksomhedens applikationsportefølje. Device Guard er en del af Windows 10 Enterprise.

Device Management

Microsoft har udbygget Mobile Device Management (MDM) funktionaliteten i Windows 10, hvor både PCer, tablets og smartphones kan håndteres igennem virksomhedens MDM løsning. Microsoft har baseret sig på Open Mobile Alliance (OMA) specifikationer, hvilket understøtter, at benytte en ikke Microsoft MDM løsning til håndtering af virksomhedens enheder.  Kravet om at enheder skal være forbundet til virksomhedens netværk og Active Directory forsvinder og enheder og brugere kan indrulleres og håndteres igennem Azure Active Directory. Dette åbner op for en langt bredere understøttelse mobile medarbejdere og af Bring Your Own Device (BYOD).

Enterprise Data Protection

Microsoft adresserer med Enterprise Data Protection (EDP), problemet med det stigende antal enheder, som medarbejdere selv har indkøbt og benytter til at udføre deres arbejde og dermed nemmere blotlægger virksomhedsdata.  EDP stiller policies til rådighed, der kan begrænse hvilke features, der kan benyttes i de installerede applikationer og hvor data kan gemmes. EDP giver sammen med virksomhedens MDM løsning også mulighed for at slette data fra devices, hvor kun virksomhedsdata slettes.

Dette giver en langt bedre brugeroplevelse, da brugeren ikke behøver at have 2 sæt applikationer installeret – Privat og Arbejde, men i stedet kun bliver begrænset funktionaliteten i applikationerne.

Microsoft Passport

Det har altid været irriterende at skulle logge ind med brugernavn og password på en enhed med touch-skærm. Dette løses med Microsoft Passport, hvor brugeren for mulighed for at logge på med en PIN-kode efter at både bruger og device er verificeret igennem en 2-faktor godkendelsesproces.

Dette var et lille udpluk af de nye muligheder, der er inkluderet i Windows 10 for din virksomhed.  Her følger en nogle links hvor du kan læse mere om disse eller kontakt os og vi vil dele ud af vores viden og erfaringer.

Windows 10 overblik.

Hvad indeholder de forskellige versioner af Windows 10.

Device Guard. 

Mobile Device Management.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s